Fontos lenne Észak-Kilián közösségének egy felújítás

Megosztás

Egy jelenleg jó ideje használaton kívüli épület felújításához kezdtek adománygyűjtésbe a helyiek.

Szombat délután indította útnak adománygyűjtő kampányát az Kilián Észak Közösség (KÉK). A cél, hogy nekiláthassanak egy évek óta nem használt, a Munkás utca 1. szám alatti épület felújítási munkálataihoz. 

Az alapvetően Facebookon szerveződött, majd pezsgő életével a közösségi médián jócskán túlterjeszkedett civil szerveződés nemrégiben egy olyan helyiséget kapott használatba a miskolci önkormányzattól, mely jelenlegi állapotában csupán korlátoltan alkalmas komoly közösségi rendezvények lebonyolítására.

A használatba kapott ingatlan több helyiségből áll, melyből kettőt szeretnének a lehető leghamarabb használhatóvá tenni: a nagytermet és a vizesblokkot. Utóbbi felújításához az anyagok már rendelkezésre is állnak, sőt, a vízvezeték szerelési munkálatainak elvégzését a közösség tagjainak egyik ismerőse térítésmentesen el is vállalta. Ugyanakkor terveik között szerepel még, hogy kicseréljék a villamoshálózatot és a villanyóra-szekrényt, de szeretnének egy álmennyezet is létrehozni.

A környéken nincs művelődési ház, sem pedig közösségi tér, ahol összejöhetnének a városrészben élők. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni – fogalmazott az egyesület elnöke, emlékeztetve: a kollektíva tagjai tavaly másfél hónap leforgása alatt mintegy hétszázezer forintot gyűjtöttek össze, ami bizakodásra adhat okot a mostani, „Adj egy ötöst!”-szlogennel indított kampányt illetően is. Annál is inkább – ecsetelte a nap végén Jakab Zsolt a Minap érdeklődésére –, mivel önmagában a rendezvény szombati délutánja alatt csaknem nyolcvanezer forintot sikerült összekalapoznia a KÉK-nek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek