Végigsöpört a hétfői zivatar Miskolcon

Megosztás

Rengeteg helyen kidőlt fák, eltorlaszolt utak városszerte. Miskolctapolca és a Népkert környéke különösen nagy ütést kapott a vihartól.

Éppen a napokban készült el a megújult miskolctapolcai park, máris kármentesíteni kell. Igencsak fadöntögetős lett a szélviharral járó zivatar a városban. A Népkert és környéke sem járt sokkal jobban. A borítóképen Miskolctapolca látható, tájkép csata után. A fotókat Sipos Angelika és Nagy Attila tették közkinccsé a közösségi médiában.

Ezen kívül olyan információkat is kaptunk, hogy hosszú időre áramkimaradás van/volt több utcában is, valamint feltűnően sok kiszökött kutya kóborol a városban. Bejött a meteorológusok jóslata, valóban komoly zivatar érte el Borsod megyét, Miskolc sem maradt ki a jóból.

Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből már több mint százhúsz bejelentés érkezett a hétfő délutáni viharos szél, felhőszakadás és heves zivatar miatt. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Borsod-Abaúj-Zemplénben kidőlt fák és letört faágak eltávolítása ad munkát a tűzoltóknak. Kistokajon és Ózdon is villanyvezeték szakadt le, amely szikrázott, ezért a tűzoltók az áramszolgáltatót is értesítették. Több településről is érkeztek már bejelentések elektromos vezetékekre, utakra, autókra, házakra zuhant faágakról, amelyeket a tűzoltóknak kell eltávolítaniuk – közölte az OKF.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek