Ismét Dixieland fesztivál lesz Miskolcon

Megosztás

A jazzt és a dixielandet szerető közönség ismét Miskolcra figyel: július 21. és 23. között immár hatodik alkalommal ad otthont a város a nemzetközi dixielandfesztiválnak.

A Miskolc Dixieland Band meghívására a miskolci La Barriére Manouche Jazz, a DT Band és a Steve Jazz Trio mellett a hévízi Happy Dixieland Bandet hallhatjuk a műfaj hazai képviselőiként a fesztiválon, vendégelőadóként pedig Varga Andreát invitálták a színpadra a házigazdák. Külföldi vendégként a Bécsből érkező Susan Blake és a Tarnów-i Leliwa Jazz Band előadását élvezhetik a fesztiválra látogatók.

A fesztivál több mint koncertek egymásutánisága, hiszen olyan kísérőrendezvények, mint a dixie-felvonulás vagy a gyerekkoncert igazi örömzenélést hoznak a belváros szívébe. A koncertek minőségi élő zenét, műfaji sokszínűséget, professzionális előadásokat nyújtanak a közönség számára. Ez az a fesztivál, amire „nem kell eljönni”, hiszen ott lesz a város szívében, az ingyenes koncerteket az arra járók is meghallgathatják. Ez az a fesztivál, amely a helyi zenekarokra épít, ugyanakkor a vendégelőadókkal betekintést enged a hazai és az európai jazz és a dixieland világába is. Ez az a fesztivál, amely bár egy zenei szubkultúrát képvisel, mégis széles tömegekhez szól, hiszen az unpleggedtől a nagyszínpadi produkciókon át, az utcazenélésen keresztül a gyerekkoncertig, a legkisebbektől az idősebb korosztályokig mindenkinek elérhető zenei élményt kínál. Érdemes tehát a belvárosba látogatni július 21-23. között.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek