A magyarok közel fele nem fog idén nyaralni

Megosztás

A magyar válaszadók 59 százaléka nyaralt vagy fog még nyaralni idén, 41 százalék viszont otthon tölti a nyarat, többnyire azért, mert az utazás nem fér bele nekik anyagilag – derül kia Euronews által rendelt, okostelefonos applikációval ezer fős mintán készített, nemre, korra, iskolai végzettségre és településtípusra reprezentatív felméréséből.

Az Opinio által készített kutatás szerint az 50 évnél idősebbek (56%), a kisvárosokban élők (47%) és a kelet-magyarországiak (46%) az átlagosnál jóval nagyobb eséllyel válaszolták azt, hogy egyáltalán nem nyaralnak 2023-ban. A diplomások (29%) és a fiatalok (26, illetve 35%) kevésbé hajlandóak elengedni a nyaralást az átlagnál.

Azok, akik azt válaszolták, nem mennek nyaralni, elsősorban anyagi nehézségekre hivatkoztak, 64 százalék jelölte be a „nincs rá pénzem” opciót. A válaszadók 52 százaléka csak belföldre utazik, 14 százaléka csak külföldre, 27 százalékuk külföldre és belföldre is tervez menni. A külföldön nyaraló magyarok 51 százaléka szerint ott olcsóbban kijönnek, mint itthon. A felmérés szerint a legtöbb magyar család 100-300 ezer forintot szán a nyaralásra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Euronews, Telex

Kapcsolódó cikkek