Tűzoltók versenyeztek Miskolcon

Megosztás

Szombaton, kánikulában nyitották meg a 11. Országos Ifjúsági és a 10. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt a Miskolci Egyetemen.

A nemzetközi szabályok alapján lebonyolított versenyen a csapatok tűzoltási akadálygyakorlatokban és váltófutásban mérkőztek meg, a versenyt mintegy félszáz vizsgázott versenybíró felügyelte. A csapatok száma elérte a harmincat, mintegy háromszázötven versenyző érkezett Miskolcra az ország minden részéből.

A programot szombat délelőtt nyitották meg a Miskolci Egyetem sportpályáján. Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke elmondta, a meleg miatt embert próbáló a mai verseny, de jó példája annak, hogyan kell felkészülni a tűzoltó hivatásra, és hogyan lehet példát mutatni.

– Itt most alapvetően önkéntes tűzoltók vannak jelen, nagyon bízom abban, hogy a meleg ellenére is megállják majd a helyüket. A melegtől a tűzoltó egyébként sem fél, szoktuk is mondani, hogy nincs meleg, csak úgy érezzük – mondta.

Hozzátette, a tét nem kicsi, hiszen a két nyertes csapat részt vehet a jövő évi nemzetközi tűzoltó olimpián, aminek az olaszországi Trentino ad otthont.

Schaffer László, a Magyar Tűzoltó Szövetség versenybizottságának vezetője mindezt azzal egészítette ki, hogy egy-egy akadály- és stafétapályán mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Ezek megfelelnek a nemzetközi szabályoknak. Bár alapvetően atlétikai jellegű a verseny, de a feladatok a mindennapi tűzoltói munkavégzésre, műszaki mentésre hajaznak.

A versenyt a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség közösen rendezte.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek