Parázs vita a Diósgyőri várról – Veres Pál nyilvánosan üzent a fideszes képviselőnek

Megosztás

Mint arról már többször beszámoltunk,a Diósgyőri vár felújítását kivitelező cég február végén levonult a helyszínről. Nemrég megkezdődött a szakértői vélemény összeállítása és elindult a szerződéskötés folyamata. Legújabb bejegyzésében Miskolc polgármestere arra kéri Kiss János országgyűlési képviselőt, hogy mielőtt nyilatkozik a Diósgyőri vár kapcsán, saját érdekében előbb tájékozódjon az ügyben.

Veres Pál három nappal ezelőtt a közösségi oldalán arról írt, hogy amíg nem kapják meg a jogosnak mondott 2 milliárd forintot, a kivitelező nem tudja folytatni a munkát, viszont nem hagyja, hogy veszélybe kerüljön a Diósgyőri vár rekonstrukciója.

Kiss János egy nappal ezelőtt a Facebook-oldalán így vélekedett a vár építésének leállásáról: „Országgyűlési képviselőként mindent megteszek, hogy segítsek, de amíg a városvezetés nem volt képes bemutatni egy megfelelő igazságügyi szakvéleményt, addig nem is nyílt érdemi lehetőség a kormányhoz fordulni. Az már egy másik kérdés, hogy a szükséges munkákat kormányzati póttámogatás nélkül is megrendelhette volna az önkormányzat, ehhez minden joga megvolt, és csak egy belső átcsoportosításra lett volna szükség. De ez is elmaradt, így aztán az építkezés mindezek miatt leállt. De egy biztos: a vár az önkormányzat minden teszetoszasága ellenére fel fog épülni, és garantálom, hogy a miskolci turizmus új zászlóshajója lesz.”  

Ezt egy képpel együtt tette közzé melyen a Diósgyőri vár látható építés alatt és a fenti üzenetét fogalmazza meg rajta tömören, melyben a baloldali városvezetést hibáztatja az építkezés leállásáért.  Ehhez az üzenethez a kommentszekcióban csatlakozott Széchényi Marianna önkormányzati képviselő, aki szerint: „A miskolci baloldal sajnos képtelen a városunk fejlesztésère…”

Ezekre a vádakra pénteken reagált röviden és lényegre törően Veres Pál Miskolc polgármestere: „Kérem Dr. Kiss János országgyűlési képviselő urat, hogy mielőtt nyilatkozik a Diósgyőri vár kapcsán, saját érdekében előbb tájékozódjon az ügyben. Köszönöm.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek