Egészen ijesztő, ahogyan töltés közben egy másodperc alatt robban és tűzgolyóvá válik egy elektromos bicikli – videó

Megosztás

Máskor is hallottunk és láttunk már ilyet, hogy elektromos közlekedési eszközök töltése vagy működése közben váratlan és gyorsan terjedő tűz ütött ki. Ahogy viszont ez az bicikli felrobbant és tüzet okádott magából, az eddigi legijesztőbb felvétel. Ez sem fogja segíteni az e-eszközök elterjedését.

Igaz, a hírek szerint ez nem a kerékpár eredeti állapota volt, az akkumulátorát megpiszkálták korábban, ez okozhatta a későbbi igen látványos meghibásodását. A részletekről a Hvg számolt be.

A londoni tűzoltóság tett közzé egy videót, amely azt a pillanatot mutatja be, amikor egy elektromos kerékpár kigyullad, miközben egy rohamptoni házban töltik. Nagyon gyorsan fehér és szürke színű, erősen gyúlékony és mérgező gőzfelhőt bocsát a levegőbe, majd egy másodperccel később tűzgolyóvá gyullad.

E-Bike battery fire

No Description

A képen is látható férfi szerencsére arrébb tudott menekülni és nem sérült meg. A tűzoltók gyorsan a helyszínre értek, és biztonságosan eloltották a tüzet – írja a london-fire.gov.uk.

A tűzoltók hozzátették a videóhoz, hogy 2023-ban eddig 52 elektromos kerékpár és 12 e-robogó tűzesethez riasztották őket, köztük egy olyanhoz is, amely sajnos halálos kimenetelűnek bizonyult szilveszter napján.

Dom Ellis rendőrfőnök-helyettes elmondta: „Bár nem tudják biztosan, hogy ez a bizonyos akkumulátor miért hibásodott meg, azt tudjuk, hogy ezt a járművet használtan vásárolták, és hogy egy online piactéren vásárolt kiegészítő akkumulátorcsomagot kapott”. Ennek nyomán legyen egyértelmű a figyelmeztetés: csak megbízható helyről szabad ilyen terméket is vásárolni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek