Nem is 34, hanem majdnem 100 hektárnyi földet vesz Tokaj-Hegyalján Orbán Ráhel

Megosztás

Sokkal nagyobb szőlősgazdává válik a miniszterelnök legidősebb lánya a festői környezetben levő Tokaj-környéki borvidéken, mint eddig hihettük.

A héten derült ki, hogy a miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel 273 millió forintért vett meg 34 hektár olyan szőlőt Tokajban, amely korábban az anyja nevén is volt. A területek az Orbán család vagyonosodása körül közel húsz éve kitört botrány után kerültek Lévai Anikótól az idén elhunyt Kékessy Dezsőhöz.

Az Átlátszó azóta észrevette, hogy ennek a területnek a csaknem kétszeresére, további 60 hektárra is leszerződött már Orbán Ráhel. A Bodrogkeresztúron, Bodrogkisfaludon, Mádon és Tokajban található földekért 327 millió forintot fog fizetni, ha nem akad olyan helybéli földműves, aki élne az elővásárlási jogával.

Az eladó ezúttal Molnár Péter, a Tokaji Hegyközségi Tanács elnöke, a Tokaj-Hegyalja Egyetem szőlészeti és borászati tanszékének tanszékvezetője, egyetemi docens, a Tokaj Nobilis Bt. társtulajdonosa, a Patricius Borház Zrt. ügyvezetője és egyben birtokigazgatója. A két szerződéssel összesen 94 hektárnyi földhöz juthat Orbán Ráhel 600 millió forintért, ezek olyan területek, amelyek részben Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területeken helyezkednek el..

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek