Mindössze 19 évesen legyőzte a gyilkos kór a Mezőkövesden is játszó kapust

Megosztás

Erről a fiatal sportoló testvére tájékoztatott a közösségi médiában néhány nappal ezelőtt. Ijesztően hamar hagyott itt minket Bánhegyi Zsolt.

A hírt a szomorú tényről a kapus testvére, Bánhegyi Zoltán közölte.

“2003-2023. Nyugalomban, békességben, csendben elaludt.” Ezt írta közösségi oldalán május utolsó napjaiban.

A szóbeli érettségire készült, s a felnőttcsapatban való bemutatkozására várt a Szolnoki MÁV labdarúgócsapatának fiatal kapusa, Bánhegyi Zsolt, amikor egy évvel ezelőtt a szörnyű felfedezés egy csapásra megváltoztatta az életét.

2019. szeptember 17-e és 2021. július 27-e között a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapatának utánpótlásában sportolt. Amint kiderült a szörnyű diagnózis, a kezelést azonnal elkezdték, Bánhegyi Zsolt kemoterápiát kapott. Az első három hónap után pozitív változások álltak be, a daganat és az áttét is zsugorodott, de karácsony előtt ismét rossz eredmények születettek.

A 19 éves játékosnál a csonttumorok közé tartozó Ewing-szarkómát diagnosztizáltak, az érettségi tételek és az edzések helyett vizsgálatok, kezelések következtek – fájdalmas küzdelem a gyilkos kórral. A tehetséges focista családja egy kísérleti fázisban levő készítményre gyűjtött, amelytől Zsolték a gyógyulást remélték.

Sajnos erre már nem lesz szükség, mert a fiatalember május 30-án, nem sokkal 20. születésnapja előtt elhunyt.

Nyugodjék békében!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek