Tokaj-Hegyalján vásárolt 34 hektár szőlőt Orbán Ráhel

Megosztás

273 millió vásárolta meg a területeket a miniszterelnök lánya, amelyek korábban anyja nevén is voltak.

Orbán Ráhel megvásárolt 34 hektár szőlőt Tokaj-Hegyalján bizonyos Kántor Andrea Erzsébettől. A nevében férje Tiborcz István járt el. A 48 különböző helyrajzi számon fekvő ingatlanok összesített vételára 273 millió forint. Ezeket a területeket korábban legalább részben már Orbán Ráhel édesanyja is birtokolta, most pedig a férje tulajdonában álló cég gazdálkodik ezeken – derítette ki az Átlátszó.

Mint írják, mindez abból derült ki, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően a Bodrogolaszi Közös Önkormányzati Hivatal Sárazsadányi Kirendeltsége kifüggesztette és az interneten is közzétette az adás-vételi szerződést. A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, amennyiben nincs más földműves, aki megvenné a kiszemelt területeket és megelőzi Orbán Ráhelt a földtörvény által megszabott elővásárlási sorrendben, még az idén gazdát cserélhetnek a földek.

Az eladó, Kántor Andrea Erzsébet, a Szárhegy Dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Szárhegy Kft.) korábbi ügyvezetője és társtulajdonosa. A Szárhegy Kft. korábban Lévai Anikó résztulajdonában állt.

Egy az Orbán család gazdagodását vizsgáló 2005-ös jelentés helyrajzi számait összevetve Orbán Ráhel most kifüggesztett adásvételi szerződésével az Átlátszó szövevényes tulajdonosi hálót talált: a cikk szerint legalább a szőlők egy része többek között az idén elhunyt Kékessy Dezső, volt párizsi magyar nagyköveten keresztül jutott el Lévai Anikótól a lányáig.

Forrás: Átlátszó / hvg.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek