Veszélytelen? Az iváncsai akkumulátorgyár dolgozói ismeretlen anyagtól lettek rosszul

Megosztás

Az anyagot belélegző munkások nagyon gyorsan rosszul lettek, a gyár vezetése pedig azonnal szigorú hírzárlatot rendelt el az ügyben. Vajon miért?

Több tucat ember rosszul lett az Iváncsán épülő akkugyár területén, amikor hétfőn ismeretlen anyag került a levegőbe – írja a Szabad Európa. Az anyagot belélegző munkások hánytak, hasmenésük volt, többeknek kiütésük is lett. Az eset a gyár Elektród nevű részlegében történt. A portál információi szerint az érintettek védőruha nélkül dolgoztak többek között olyan nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel, ezt követően lettek rosszul.

A gyár vezetése orvosi vizsgálatra küldte a munkásokat, ám ezzel egyidejűleg szigorú hírzárlatot is elrendelt. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is nyomoz az ügyben, legalábbis azt írták a portál megkeresésére, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytatnak eljárást.

A gyárnak otthont adó Dunaújvárosban – a korábban ellenzéki vezetésű Gödhöz hasonlóan – két éve úgy hoztak létre különleges gazdasági övezetet, hogy a város egy forint adóbevételt se kapjon az SK Innovation akkumulátorgyárából. Az akkumulátorgyár dolgozói ma lezárták az odavezető utat, mert április óta nem kapták meg a fizetésüket – a FEOL szerint százmilliós nagyságrenddel tartoznak nekik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek