Kevés híján fagyott a hétvégén Szikszón

Megosztás

A borsodi település nem éppen kellemes tekintetben kelt versenyre az országszerte híresen jéghideg Zabarral, ezúttal is a nógrádi falu nyert, de nagyon kevéssel. Júniusban nem éppen gyakori Szikszón, hogy ilyen közel legyünk egy fagyhoz.

A nyár első hétvégéjén a nógrádi Zabarban a legkevésbé nyárias az időjárás,

itt ugyanis hajnalban 0,9 fokot mértek, vagyis majdnem fagyott a településen. Zabar után a második leghidegebb a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szikszón volt, ott 1,5 fokig süllyedt a hőmérséklet, Lénárddarócon 1,6 fokot mértek, Gagybátorban pedig 2,4 fok volt.

A didergős júniusi reggel ellenére sem került veszélybe a -0,4 fokos, Pallagon mért napi hidegrekord, mely már 105 éve tartja magát. A jövő héten kevésbé száraz, eleinte melegebb, majd zivatarosabb, mozgalmas időjárásra számítsunk. A hét minden napján eshet az eső, csütörtökön pedig Medárd napját éljük. S ahogy a népi jóslat tartja, ha ezen a napon esik, 40 napig esni fog utána… Pedig a jelenlegi modellfutások szerint ezen a napon is záporos-zivataros idő várható, de ez még mindig jobb, mint a tavalyi aszályos időjárás. (via Időkép)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek