Cseh Katalin: A kormány teljesen leépítette az ország becsületét

Megosztás

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője egy nemzetközi ifjúsági találkozó miatt Veszprémben járt és ha már ott volt, adott egy interjút a Veszprém Kukacnak.

Mekkora esélyt lát arra, hogy Magyarország megkapja a várva várt uniós pénzeket? – tették fel a mindenkit foglalkoztató kérdést a politikusnak, aki azt válaszolta, hogy ez kizárólag a kormányon múlik. Nem extra szabályokról van szó, más európai kormányoktól is ugyanezt várja a bizottság. Márpedig bebizonyosodott, hogy Magyarországon lehet egy nap alatt törvényt hozni.

Cseh Katalin szerint az elmúlt 13 évben a kormány teljesen leépítette hazánk becsületét és gyakorlatilag szövetségesek nélkül maradtunk. Elképesztően nagy diplomáciai pofon az, hogy egyáltalán felmerült: Magyarország alkalmas-e az Európai Unió soros elnökségére. Sajnos a kérdés jogos, hiszen hogyan tudná az Európai Unió egyik legfontosabb testületét vezetni egy olyan kormány, amely már bebizonyította, hogy az európaiság alapjait sem tartja tiszteletben? – mondta a politikus.

A teljes cikk itt olvasható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek