Valóban ez volna az ország legízléstelenebb kirakata?

Megosztás

A városképet számos tényező meghatározza, ott vannak az épületek, az utak és járdák állapota, a növények, a fák és virágok száma és milyensége, végül pedig az önkormányzat kreativitása és anyagi lehetőségei. Egy-egy szobor a szemnek, a nyári hőségben egy hűsítő ivókút a testnek, vagy néhány pihentető pad a fáradt lábaknak. Ez mind sokat segít az emberek közérzetén, a látványon és azon, hogy az ott élők igazán magukénak érezhessék az adott települést.

Azonban jóval kevesebb szó esik a közterületen kihelyezett plakátokról, a tündöklő kirakatokról és egyéb vevőcsalogató felületekről, pedig ezek is nagymértékben hozzájárulnak egy város összképéhez. Ezek a hirdetési felületek a kisebb matricától a hatalmas tűzfalakat beborító molinókig sokféleképpen belerondíthatnak az összképbe és ezt már egyre többen felismerték.

Az egyre inkább elharapódzó, sokszor csiricsáré és szinte már bántó hirdetéseket egy Facebook-csoportban kezdték el gyűjteni, ahol bárki megmutathatja a szerinte legízléstelenebb felületekről készített fényképét. Az ország minden tájáról érkeznek “nevezések”, a minap éppen egy miskolci fotó került be a “leggányabbak” közé azzal a kommenttel, hogy ez magáért beszél.

Akik még nem jártak Miskolcon, nagyon jót derültek az összképen és kiemelték, hogy slussz poén a pad elhelyezésének módja: így igazán kényelmesen lehet gyönyörködni ebben a cifra látványban.

Fotó: Germán Viktor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek