Egy kisebb vagyonért léphetünk be a szombaton újranyitó miskolci strandokra

Megosztás

Jelentősen emelkednek a belépőárak a május 27-én újranyitó miskolci fürdőkben.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a pünkösdi hosszú hétvégén végre Miskolcon is megnyitnak a tavaly október óta zárva tartó szabadtéri fürdők. A selyemréti úszómedence feszített víztükrét gyakorlatilag már minden helyi politikus végigsimogatta az utóbbi hónapokban, hetek óta harangozzák be a nagy újranyitást, amit végül nem sikerült a strandszezon hivatalos, május elsejei kezdéséhez igazítani. Így négy héttel megkésve, május 27-én, három hónapra nyit ki a korábban egész évben nyitva tartó, és a lakossági úszásnak, úszásoktatásnak és vízilabda edzéseknek otthont adó Selyemréti Strandfürdő és az eddig is szezonálisan működő Miskolctapolcai Strandfürdő. A vendégek fogadására gőzerővel készülnek, javítják a medencék burkolati hibáit, végzik a kertészeti munkákat, a tavaly ősszel szélnek eresztett kollégák helyére soványmalac vágtában toborozzák az újakat a szezonra.

A napokban a nyitásról szóló tájékoztató mellett az új díjszabások és bérletkonstrukciók is felkerültek a Selyemréti Strandfürdő weboldalára – ezeket már tavaly beharangozta a Miskolci Fürdők Kft., de végül az idei szezontól vezetik csak be. A frissített ártáblát a szemfülesebb strandolni és úszni vágyók már ki is szúrták, és különböző Facebook-csoportokban közzétették. A véleményekből kiderül, nem aratnak osztatlan sikert az új árak és bérlettípusok.

Mondjuk nem meglepő: az inflációnál is nagyobb mértékben, 40 százalékkal ugranak meg a Selyemréti Strandfürdő belépőárai május 27-től. A tavaly nyári 20%-os áremelkedés – amikor 1900 forintról 2400-ra kúszott fel a teljes árú napijegy ára – után idén nyáron már 3550 forintot kell kicsengetnünk a belépőért. A gyerek jegy 1900 forintról 2800-ra módosul (47%-os áremelkedés), a családi belépő (mellyel két felnőtt és egy gyerek léphet be) 8250 forintra drágul 5500-ról (+50%). A korábban 1800 forintos last minute jegy szombattól 2800 forintba kerül, ha úgy döntünk, délután négy után szeretnénk csobbanni egyet. Rendszeres vendégként vehetünk öt alkalmas fürdőbérletet, de ezzel is csak néhány száz forintot tudunk megspórolni alkalmanként. A Miskolc Pass Classic kártya használata nagyságrendileg 10%-os kedvezményre jogosítja fel a miskolciakat, ez azonban bérlet vásárlásakor nem használható.

A korábban megszokottak szerint, ezentúl is reggel 6 és 10 között lehet igénybe venni az 50 méteres úszómedencét úszójeggyel, alkalmanként 1150 forintért (60%-os áremelkedés a tavalyi 700 forinthoz képest), ha pedig rendszeresen járunk úszni, válthatunk 5 alkalmas bérletet 4950 forintért. Megmaradnak az eddig is népszerű 30, 45 és 90 órás úszó és fürdőbérletek, ezek ára 25%-kal emelkedik az idei szezonra.

A miskolctapolcai strandfürdő szintén kinyit szombaton, melynek honlapját megnézve, némileg barátságosabb árakat találunk, bár itt is több mint harminc százalékos a drágulás a tavalyi árakhoz képest: a felnőtt strandbelépő 2600 forint (egy ezressel olcsóbb, mint Selyemréten, bár medence is jóval kevesebb van), a diák 2350, a gyermek 1800, a last minute jegy pedig 2050 forint. Miskolc Pass-sal Tapolcán is a masszív 10%-os kedvezményre vagyunk jogosultak miskolci lakosként, így a felnőttek 2 350-ért, a diákok pedig 1100 forintért beléphetnek.

A Barlangfürdő külső medencéi is megnyílnak a fürdőzők előtt szombaton: a fürdőhelyre az időkorlát nélküli, teljes árú felnőtt fürdőbelépő 6 850 forintba (Miskolc Pass Classic kártyával vagy állandó miskolci lakcímkártyával 4 800 forint), a gyermek- és diákjegy 5050-be (Miskolc Pass-sal vagy helyi lakcímkártyával 4100), a 4 órás felnőtt belépő 4800, a last minute jegy pedig 3400 forintba kerül. A tavaly október óta szintén zárva tartó Ellipsum Élményfürdő újranyitásáról egyelőre szó sincs, a nyolc (!) hónapja elkezdett, már ki tudja hányadszor végzett garanciális hibajavításokon dolgoznak még mindig, és burkolják sokadszor újra a négyévszakosnak szánt, 13 milliárdból megvalósult, alig két éve átadott élményfürdő minden létező négyzetcentiméterét.

No, de mi a helyzet a megye többi, népszerű strandjával? Sok-e 3550, illetve 2600 forint 2023 nyarán egy strandbelépőért? A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben 4000 forint egy egész napos felnőtt jegy, tiszaújvárosi lakcímkártyával azonban kevesebb mint feleennyiért, 1800 forintért beléphetünk, Tiszaújváros Kártyával pedig még olcsóbban, mindössze 900 forintért használhatjuk a fürdő szolgáltatásait. A mezőkövesdi Zsóry a téli csökkentett üzemmód után április 6-tól várja újra teljes körű szolgáltatásokkal a fürdőzőket. A felnőtt belépőjegy 3800 forintba, az ifjúsági 2900-ba kerül, míg a mezőkövesdi állandó lakosok 1900 forintért fürdőzhetnek. A délutáni belépőjegy 2800, az úszójegy (délután négytől, kizárólag az úszómedence igénybevételére) 1000 forint. A miskolciak körében szintén igen népszerű Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőbe a felnőtt jegy 3400 forintba kerül, ha a kültéri medencék mellett a fedett élménymedencét is használni szeretnénk, akkor 5000-be. Az ifjúsági és nyugdíjas belépőt 2900-ért, a délutáni belépőt pedig 2600-ért adják. A bogácsi lakcímkártyával rendelkezők alkalmanként 800 forintért vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek