Miskolci képviselő utazik ki a szlovákiai buszbaleset sérültjeihez

Megosztás

A szlovákiai buszbaleset sérültjei közül még 18 utast ápolnak szlovákiai kórházakban, köztük miskolciakat is. Ezért Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere kérésére Cseléné Figula Edina, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője péntek délután Szlovákiába utazik, hogy a hozzátartozók csomagjait eljuttassa a sérülteknek, valamint helyben tájékozódjon arról, hogy milyen további segítségre van szükségük a kórházi kezelésre szorulóknak. 

Cseléné Figula Edina elsők közt vette fel a kapcsolatot a balesetben érintett miskolciakkal, hiszen legtöbbjük a körzetében, Martinkertvárosban működő nyugdíjasklub  tagja. A képviselő az elmúlt napokban folyamatosan egyeztetett a hozzátartozókkal, és azokkal a könnyebben sérült utasokkal, akik már hazatérhettek Miskolcra. 

Veres Pál Magyarország szlovákiai nagykövetségével és a Külgazdasági és Külügyminisztériummal is felvette a kapcsolatot, hogy a miskolci sérültek informálódjon. Menczer Tamás államtitkár arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy a külügyminisztérium szakemberei folyamatosan jelen vannak a kórházakban, segítik a sérültek és hozzátartozójuk közötti kapcsolattartást, kommunikációt, valamint hat magyar szakápoló is dolgozik a sérültek ellátásában.  

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek