Újabb információkra derült fény a miskolci nyugdíjasok súlyos buszbalesetéről

Megosztás

Több sérült állapota ad okot aggodalomra, vannak, akiknek mesterséges lélegeztetésre van szükségük. A baleset okáról is többet tudhatunk már.

Noviny információi szerint a pihenőhelyről kihajtó kamion sofőrje nem vette észre a közeledő buszt, és emiatt következett be a baleset, ugyanakkor a körülmények egyelőre nem tisztázottak, más forrásnál azt is lehet olvasni, hogy a busz rohant bele a leállósávban álló kamionba.

A Noviny azt írja: a kamiont egy román sofőr vezethette, a busz pedig 100 km/h-s sebességgel rohanhatott bele.

Michal Palkovič egészségügyi miniszter közlése szerint nagyon súlyosak a Pozsonyi Egyetemi Kórházban ápolt páciensek sérülései – számolt be róla a Bumm.sk.

Többszörös traumákról van szó, súlyos arc-, medence- és alsóvégtag-sérülésekről, egyesek mesterséges lélegeztetésre szorulnak

– mondta a miniszter.

Közlése szerint a mentőszolgálathoz 10:33 órakor érkezett az első bejelentés, a mentők tíz percen belül a helyszínre érkeztek, 11:17 órakor már beszállították az első pácienseket a Pozsonyi Egyetemi Kórházba – írja a portál.

Lenka Dunajová Družkovská, az egészségügyi tárca államtitkára arról számolt be, hogy a Pozsonyi Egyetemi Kórház mellett a nagyszombati, malackai és szakolcai kórházba is szállítottak sérülteket. Közlése szerint főként idősebb páciensekről van szó. A szakolcai kórházban jelenleg négy sérültet ápolnak, ők főként töréseket, zúzódásokat és agyrázkódást szenvedtek. „Az egyik pácienst azonnal meg kellett műteni” – idézi Martina Pavlikovát, a kórház szóvivője a Bumm.sk.

Varga Andrea pedig szintén megtudott új információkat, ezt közzé is tette:

“Szívszorító hírt hallhattunk ma arról, hogy a miskolci, Martin-kertvárosi Nyugdíjas Klub tagjai is sérültjei voltak a szlovákiai buszbalesetnek.

Telefonon tartottam azokkal a kapcsolatot, akik kétségbeesetten indultak Pozsonyba, miután nem kaptak hírt családtagjukról.A hozzátartozóknak Magyarország Nagykövetségének pozsonyi Konzuli Hivatal szolgálatán keresztül sikerült információt adni a sérültek állapotáról.

Nagyon aggódom értük. Mielőbbi felgyógyulást, jobbulást kívánok nekik!”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek