Farkas Bertalan is ellátogat a mezőkövesdi repülőnapra

Megosztás

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, május végén kétnapos repülős rendezvénynek ad otthont a három évtizedes szunnyadó álmából ébredő Mezőkövesdi Repülőtér. A volt szovjet repülőtéren látványos légibemutatók, sztárpilóták, különleges repülőgépek, sétarepülések, változatos földi programok várják az érdeklődőket május 27-én és 28-án.

Az eseményen tiszteletét teszi a világhírű asztronauta és vadászpilóta, Farkas Bertalan. Erről a közelmúltban beszélt Mezőkövesden, ahol a Kossuth Zsuzsa Középiskola vendége volt. A városban szerzett élményeiről elmondta, hogy sajnos soha nem repült a helyi reptéren, de az űrből való visszatérése után, 1980. június 20-án fogadták a borsodi településen.

Jól emlékszik az óriási tömegre, a nagyszerű emberekre, a csodálatos múzeumra és arra is, hogy bemutatták a várost, ami fantasztikus volt. Arról is beszélt a legendás űrhajós, hogy több barátja is van Mezőkövesden.

A Mezőkövesd Képekben oldal kérdésére, miszerint ott lesz-e a májusi Airshow-n, amelyet a Bükk-Mátravidéki Aeroklub szervez, elmondta, hogy meghívták a repteret létrehozó miskolci szervezők, így ellátogat majd az eseményre, ahol találkozhat vele a közönség is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek