Mi lesz a turbókörforgalom rozsdás gömbsüvegeivel?

Megosztás

Több bejelentés is érkezett szerkesztőségünkbe azzal kapcsolatban, hogy még fél év sem telt el a turbókörforgalom átadása óta, a belső sávváltást meggátoló gömbsüvegsoron már nagymértékű rozsdásodás tapasztalható. Az okokról és a hibaelhárítás mikéntjéről megkérdeztük a közútkezelőt.

A „Miskolc tehermentesítő úti projekt” I. és II. üteme (Vörösmarty utca és Y-híd) korábban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában indult el, melynek végleges lezárása még nem, csak részleges műszaki átadása történt meg, ideiglenes forgalomba helyezési engedéllyel rendelkeznek a megépült létesítmények. A kivitelezést végző HE-DO Kft.-nek tudomása van a gömbsüvegek korróziós problémájáról, a projekt keretében ők tudnak intézkedni a fennálló hibák javításáról – árulta el lapunknak Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

A rozsdásodás okának és a javítás technológiájának meghatározása még folyamatban van.

A HE-DO Kft. részéről Kecső Tamás projektvezető állt rendelkezésünkre, aki a következőket közölte a Borsod24-gyel: – A jelzett probléma kivizsgálását megkezdtük szakkivitelező alvállalkozónk, a FOR-VID Kft. bevonásával, a rozsdásodás okának és a javítás technológiájának meghatározása az említett alvállalkozó feladatkörébe tartozik. Az okok feltárását követően a szükséges javításokat természetesen el fogjuk végezni.

A Magyar Közút szerint a megépült létesítmények még ideiglenes forgalomba helyezési engedéllyel rendelkeznek.

Bár konkrétumok még nem merültek fel a fennálló hibák javításának időpontjával kapcsolatban, nagy esély van rá, hogy a csapadékvíz elvezetésének kivitelezésével egy időben fog megvalósulni, ugyanis ahogy arról már beszámoltunk, a HE-DO Kft. ennek a projektnek is a részese.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek