Visszahelyezik a buszmegállót és megoldják a csapadékvíz-elvezetést a turbókörforgalomnál

Megosztás

Végre egy igazán jó hír a miskolciaknak, az Y-híd beruházás kapcsán megszüntetett buszmegállót visszahelyezik, valamint a sok kritikát kapott csapadékvíz-elvezetési problémára is sikerült megoldást találni.

Mokrai Mihály két kérdésére érkezett a megnyugtató válasz Veres Pál polgármestertől.

“A Közgyűlés 2023. március 30. napján tartott testületi ülésén – az Y-híd beruházással kapcsolatos megszüntetett buszmegálló visszahelyezésével, valamint a turbó körforgalom kivitelezése során létrejött vízelvezetési problémákkal kapcsolatosan elhangzott kérdésére az alábbi választ adom. 

A buszmegállókat a JCDecaux Hungary Zrt., mint a felépítmények tulajdonosa fogja visszahelyezni. A legutolsó információ szerint a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltat Kft. és a JCDecaux Hungary Zrt. közötti egyeztetésen elhangzottak alapján, várhatóan a fedett utasvárók átadása a teljes kiépítettséggel a 17. héten történik meg. 

A csapadékvíz megállásról a kivitelező értesítésre került. A legutóbbi esőzés során kimérték a pontos helyét a problémának, oda egy újabb csapadékvíz elvezető szemet fognak beépíteni, a meglévő csatornahálózatba kötve. Ezzel együtt jelezték, hogy az oldalelvezetőkben nagy mennyiségű hulladékot találtak, így célszerű ezeket a műtárgyakat napi szinten karbantartani. Mivel az út állami tulajdonban van, az a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetésében áll, ezen problémát a Hivatal jelzi az üzemeltető felé. “

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek