Decemberben átadhatják az Y-hidat és a turbókörforgalmat is

Megosztás

Célegyenesbe ért a hatalmas mértékű miskolci városfejlesztés. Úgy fest, néhány hét múlva birtokba vehetik a közlekedők.

Az év egyik kiemelt, országos jelentőségű eseménye lesz a miskolci Y-híd átadása – így fogalmazott a Miskolc Televíziónak a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) szóvivője. A munkálatokból már alig egy hónap van hátra, a projekt területét szinte szó szerint az utolsó simításokat végzik. 

Kiss Boglárka a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, az Y híd és a hozzá kapcsolódó turbó körforgalom teljes pályaszerkezete elkészült, néhány közvilágítási oszlop, néhol a sávelválasztó gömbsüveg kihelyezése, valamint a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése hiányzik. 

– A Vörösmarty utca négysávosításánál szintén megvan az utolsó réteg, ezt követően kiépült a kétszer két forgalmi sávra bővített útszakasznak a végleges forgalmi rendje, és a forgalomirányító berendezéseknek a portáltelepítése is megtörtént. Jelenleg minden jel arra utal, hogy december elejére át fogjuk tudni adni ezt a beruházást a közlekedőknek – mondta el a szóvivő. 

Kiss Boglárka hozzátette, a beruházás célja az volt, hogy a belvárosban egy gördülékenyebb, rugalmas és dugóktól mentes belvárosi közlekedési rendszert alakítsanak ki. A beruházás átadása várhatóan december elején, közepén várható. A kerékpárút viszont idén már nem lesz kész. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek