Rövidesen két keréken is átgurulhatunk az Y-hídon

Megosztás

Tavaly év végén lezárult Miskolc egyik legösszetettebb infrastrukturális fejlesztése, aminek keretében már hónapokkal ezelőtt birtokba vehették az autósok az új Y-hidat,  a projekt részeként megépült turbókörforgalmat és a négysávossá bővített Vörösmarty utcát, illetve a felüljáró komplexumot.

Most már a két keréken közlekedők is maradéktalanul elégedettek lehetnek, hiszen a napokban asztfaltburkolatot kapott az új híd, közölte közösségi oldalán Csöbör Katalin. Szerkesztőségünk egyik tagja még az átadás előtt elment a helyszínre és maga is meggyőződött róla, hogy az új felület valóban várja a kerékpárosokat. Egyelőre a munkálatok nyomai még elcsúfítják a környezetet, de minden bizonnyal hamarosan megtörténik a tereprendezés.

Mint ismeretes, ezek a csupán a munkálatok első két ütemét képezik, a további tervek a 3-as számú főút új nyomvonalának kiépítéséről szólnak. A tervezési feladat egy kétszer két forgalmi sávos, végig a felszínen vezetett főút engedélyezési és kiviteli tervének elkészítése az Y-híd és a József Attila úti nagy körforgalom között, mintegy 3 kilométer hosszban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek