Holttestet találtak a Molnár-sziklánál

Megosztás

A holttest kiemelése sok időt vett igénybe, az azonosítás csak ez után következik.

A minap.hu információi szerint Alsó-Hámornál rendőri intézkedés van folyamatban, az arra járók több rendőrautót is láttak a Molnár-sziklánál.

Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette az információkat. Bebizonyosodott, hogy egy holttestet találtak a szikla tövében. Kedd kora délután megkezdték a holttest kiszabadítását a kövek közül, ezt követi majd az azonosítás.

Az elhunyt személy kilétéről egyelőre nem tudni semmi biztosat, a rendőrség annyit mondott, hogy az elsődleges információk alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel az ügyben.

Az Alsó-Hámor fölé magasodó szikla szirtjén már több évszázada áll a fakereszt, melyet a helyiek gondosan karban tartanak, és melyet időről időre kicserélnek. A kereszt egy szörnyű öngyilkosság mementója, azonban, hogy kinek az emlékére állították, nem tudjuk. A fáma egy öreg malomtulajdonosról szól, aki fiatal feleséget vett maga mellé, illetve a molnár inasáról, aki halálosan szerelmes volt mestere ifjú asszonyába. Arról, hogy melyikük vetette magát a mélybe, többféle verzió jelenik meg a legendáriumokban; az egyik történet szerint a felszarvazott öreg vált meg az életétől szégyenében, mások azt beszélik, hogy a molnárlegény és az ifjú leány választotta a halált, mert az életben nem lehettek egymáséi.

Bár valószínűleg örök rejtély marad, hogy kinek az emlékét őrzi a híres fakereszt, tény, hogy az eltelt évtizedek alatt zarándokhellyé vált a sziklaorom, ahol azóta többen követtek el öngyilkosságot.

minap.hu, miskolciszemelvenyek.blog.hu

Kiemelt kép: miskolcadhatott.blog.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek