Országos rekordot döntöttek a bekecsiek

Megosztás

A „Magyar rekordok gyűjteménye” című kiadvány – egyebek mellett – tartalmazza, hol készítették a legnagyobb kolbászt, a leghosszabb rétest, hol sütöttek a legtöbben szalonnát egy tűzön. Bekecs település ez utóbbit igyekezett beállítani, jó esetben megdönteni május első napján.

Dombrádon 230-an ültek a parázs mellé annak idején, így hát nem kis kihívás előtt álltunk – árulta el Bodnár László, a település polgármestere. – Kilencven méter hosszú, egy méter széles, negyven centiméter magas tűzteret alakítottunk ki a focipályán. Ezt töltöttük fel faágakkal és félórával a sütést megelőzően gyújtottuk meg, hogy a nyársakra húzott szalonnák már parázs fölött piruljanak. Meg kell említenem Sárossy Ferencet, a Harangod Mag Kft. ügyvezető igazgatóját, aki támogatásként adta a programhoz a mangalica szalonnát, hiszen a szalonnasütésnél legfontosabb maga a szalonna.

Az eseményről nem maradhattak el a szórakoztató programok, színpadra lépett és műsort adott Baby Gabi, Budai Vivien szintetizátorral jeleskedett, tartottak szkander bemutatót Kelemen László világbajnoki ezüstérmessel, Európa bajnokkal, volt autógumi füstölés, élő csocsó, egyszóval változatos kiegészítőkkel készült az önkormányzat.

A sütést regisztrációhoz kötötték, és mint az kiderült,

351 fő egyszerre kezdte el a szalonnák pirítását, így sikerült megdönteni a dombrádi rekordot.

Az eredményt hivatalos bizottság vizsgálta, majd tanúsította – számol be az eseményekről a boon.hu.

Kiemelt kép: boon.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek