Szép díszek a mini szobrok, de mikor milyet adhatunk ajándékba?

Megosztás

Mindenki szereti a szép dolgokat, az már természetesen más kérdés, hogy kinek mi a szép. Az viszont biztos, hogy előszeretettel vesszük körbe magunkat számunkra szépséget képviselő, kellemes vizuális élményt nyújtó tárgyakkal. Lakásunk dekorációját nemcsak a bútorok, a berendezési tárgyak és egyéb kiegészítők határozzák meg, hanem a saját ízlésünk is erősen befolyásolja, hogy mit pakolunk ki a polcokra.

Vannak bizonyos tárgyak, melyek a díszítésen túl különböző jelentéstartalommal is bírhatnak, ilyenek például a különféle szobrok. Ezeket gyakran kapjuk ajándékba, vagy vásároljuk mi is másoknak, hiszen kifejezhetjük vele az alkalom hangulatát és jellegét is. Mindegyiknek megvan a maga bája és a maga története, mindegyik más-más ünnepet, érzést, esetleg vallást képvisel.

A Buddha szobor

Sokféle Buddha szobor közül választhatunk, amelyek közül a spirituális beállítottságú emberek szeretnek elhelyezni akár többet is az otthonukban. Nekik kitűnő ajándék lehet, de egy katolikus embernek nem biztos, hogy jó ötlet.

Mindegyik Buddha szobor kedvező hatású, pozitív energiát és szépséget közvetít. A rajtuk megjelenő alakok eltérő tartásban szerepelnek, ezek mindegyike különböző jelentéseket hordoz.

A fekvő Buddha szobor a megtartó energia, a béke, a nyugalom és a bölcsesség szimbóluma. A vastagabb, húsosabb a luxust és a boldogságot képviseli. Az ülő Buddha, mely a fülét a térdére helyezi, a “bölcsesség” néven ismert, és különlegesen békés testtartásban van.

Ha van egy ilyen szobor a birtokunkban, mindig megbecsült és világos helyre tegyük a lakásban, illetve jó szándékkal és tisztelettel helyezzük ki a helyiségünk fontos pontjára!

Művészetkedvelőknek

Akik szeretik a képzőművészetet, vagy csak rajonganak a szép dísztárgyakért, azoknak ajánljuk a valódi szobrok kicsinyített másait, amelyek ízléses és esztétikus elemei lehetnek bármely polcnak.

Rodin gondolkodó embere vagy Michelangelo Dávid szobra tökéletes alkotások, amelyek kicsinyített másai is gyönyörű látványt nyújtanak a műkedvelő szemeknek.

A szépen kidolgozott állat alakú szobrok nagy kedvencek lehetnek, amelyek nagyon sok esetben ötletes ajándéknak bizonyulnak.

Keresztény ajándékok

Hazánkban nagyon népszerű a keresztény vallás, emiatt az ezt tükröző ajándéktárgyak is rendkívül keresettek. Egy angyal vagy egy Jézus szobor mindenképp jó választás lehet keresztény barátunk vagy rokonunk megajándékozására, de vásárolhatunk nekik akár egy mini szétnyitható oltárt is. Bizonyára örülni fognak neki, és otthonuk megbecsült dísze lesz.

Szobrok különböző alkalmakra

Vannak olyan ünnepek, amikor szívesen emlékezünk vissza a nagy napra, akár egy emléktárgy is felidézheti bennünk a kellemes eseményeket. Ilyen a ballagás, amelynek különleges és ötletes ereklyéje lehet egy könyveken ülő vagy álló bagoly szobra. A diplomaosztók kedvenc ajándékba adható dísztárgya pedig a kezében diplomáját tartó fiú vagy lány szobra.

Nézz körül a Max Diszkont szobor kínálatában és válaszd ki az alkalomhoz illőt!

Kapcsolódó cikkek