Ezeket a hatékony és ingyenesen telepíthető vírusirtókat használd!

Megosztás

Ma már valamennyi okoseszközünk, számítógépünk online, vagyis kapcsolódik az információk tárházához, a világhálóhoz, azonban ez kétirányú dolog, így a személyes adataink is hozzáférhetőek lehetnek bárki számára.

Nemcsak az internetes kapcsolat révén, hanem e-mailek és más adathordozók útján is megfertőződhetnek az eszközök vírusokkal, férgekkel, trójai és más kártékony programokkal, ezért biztosítanunk kell a védelmet. Vírusirtó szoftverek telepítésével és rendszeres frissítésével, futtatásával sokat tehetünk az adataink védelméért. A fizetős verziók mellett számtalan ingyenes program áll rendelkezésünkre, cikkünkben ezek közül mutatjuk a leghasznosabbakat.

Hogyan károsíthatják a vírusok az eszközöket?

A kártékony programok által károsított eszközöket nagy eséllyel csak egy olyan laptop szervizben tudják mentesíteni, és új életet lehelni bele, mint amilyen az USAnotebook szervize is. Ezek az ártalmas számítógépes programok különböző célokkal telepítik hackerek a számítógépekre, például adatlopási, kémkedési, spam-küldési szándékkal vagy a számítógép működésének megbénítása miatt. Ha egy ilyen program bekerül a számítógépre, akkor először belép a rendszerbe, majd elkezdi végrehajtani a káros tevékenységeket: károkat okoz az adatokban és a rendszerben, valamint hozzáférést biztosít illetéktelenek számára.

Mit okozhatnak a kártékony programok?

Többek között adatvesztést, lassú teljesítményt, adatszivárgást, rendszerösszeomlást, illetve a támadók hozzáférését.

Ez csak néhány példa arra, hogyan károsíthatják a vírusok a számítógépet. Fontos tudni, hogy az interneten bárhol megfertőződhet vírusokkal, ezért fontos az antivírus szoftver használata, és a biztonságos böngészési szokások kialakítása.

Mit tudnak a vírusirtó szoftverek?

A vírusirtó szoftverek megelőzik, hogy a kártékony programok bekerüljenek a számítógépre, vagy ha már bejutottak, akkor eltávolítják őket. Folyamatosan frissítik a vírusdefinícióikat, hogy felismerjék az újabb és újabb veszélyes programokat, valamint rendszeresen ellenőrzik a számítógépet a kártékony programok jelenlétének felkutatása céljából, és figyelmeztetik a felhasználót, ha ilyet találnak.

Ezek a szoftverek a számítógépek biztonságát és stabilitását szolgálják, ezért fontos, hogy minden számítógépen legyen ilyen védelmi rendszer telepítve, valamint rendszeresen frissítve.

Milyen ingyenes antivírus szoftver ajánlott?

Számtalan vírusirtó közül választhatunk, fizetős és ingyenes verziók közül egyaránt. A legkedveltebbek a teljesség igénye nélkül: az Avast, az AVG, az Avira, a Microsoft Security Essentials, a Panda Antivirus és az Eset Nod32.

A széles körű védelem, az egyszerű kezelés, a gyorsaság és a hatékonyság azok a tulajdonságok, amelyek alapján az egyes antivírus szoftverek között döntenek a felhasználók. A legtöbb alkalmazásnak létezik fizetős verziója is, ami abban különbözik az ingyenestől, hogy haladóbb beállításokat tartalmaz. Otthoni használatra tökéletesen megfelelnek a pár kattintással, azonnal telepíthető ingyenes antivírus szoftverek is.

Kapcsolódó cikkek