Sátoraljaújhely fideszes polgármestere teljesen kiakadt a városi kórházban levő állapotok miatt

Megosztás

A kormánypárti városvezető rendkívül csalódott amiatt, hogy a korábban tett ígéreteket nem tartották be és a sátoraljaújhelyi kórházban nemhogy javultak volna, csak tovább romlottak a dolgok. Fel is vázolta a helyzetet részletesen.

„Csalódottan vettem tudomásul, hogy az adott szónak – bizonyos embereknél – semmilyen ereje nincs (…) Főigazgató úr gyakorlatilag semmilyen ígéretét nem tartotta be és tudatosan félretájékoztatott. Az általa meghozott vezetői döntések következetlenek és egyáltalán nem a zempléni betegellátás ügyét szolgálják”

– ezekkel a kemény szavakkal kezdődik az a nyílt levél, amelyet Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere osztott meg a hivatalos Facebook-oldalán. A levél arról szól, hogy dr. Révész János, a miskolci székhelyű vármegyei kórház főigazgatója és Szamosvölgyi hiába tárgyaltak az év elején, a megyei kórház fenntartásában lévő sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban nemhogy jobbra fordultak volna, de romlottak a dolgok.

Fel is sorolja, milyen negatív folyamatokkal, illetve jelenségekkel találkozhatnak, akik a 16 ezer lakosú kistérségi központban kényszerülnek egészségügyi ellátásra:

  • havonta több mint tízszer nincs ügyelet a szülészeti osztályon;
  • szintén havi több mint tíz alkalommal nincs se traumatológiai, se sebészeti ügyelet a kórházban;
  • a mentősök rendszeresen kénytelenek Miskolcra „taxiztatni” a betegeket (ez több mint 80 kilométeres távolságot jelent);
  • a kórház röntgengépei elavultak, folyamatosan meghibásodnak;
  • a kórházban egyébként sincs radiológus szakorvos;
  • a ct-készüléknek megszűnt a gyári háttértámogatása, ha elromlik, nem tudják megjavítani;
  • egyre kevesebb egyébként is az orvos és a szakápoló, mert a megyei kórházból hiányzó orvosokat és ápolókat Sátoraljaújhelyről pótolják;
  • de mióta a gazdasági és a műszaki feladatokat Miskolchoz rendelték, a sátoraljaújhelyi kórházban az ezekkel foglalkozó helyi szakemberek is felmondtak.

Forrás és további részletek: Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek