MSZP: Az orbáni politika miatt nem indulhat több fejlesztés Miskolcon

Megosztás

Egyebek mellett a városrészi központok fejlesztése, de energetikai beruházások, vagy éppen a bicikliút-hálózat legnagyobb dobása: a Diósgyőrt Lillafüreddel összekötő szakasz megépítése is várat magára azért, mert az “orbáni politika” miatt nem érkeznek az uniós források. Miskolcon egy 8 milliárd forintos fejlesztési csomag áll készen – mutattak rá az MSZP vezető helyi politikusai szerdai sajtótájékoztatójukon.

Varga László, az MSZP megyei elnöke, országos elnökhelyettes úgy fogalmazott, “bántóan hiányzik” a magyar költségvetésekből a 22 milliárd euró kohéziós forrás, illetve a helyreállítási alap 5,8 milliárd eurója. Úgy fogalmazott, ezek kifizetése hónapok óta “lóg a levegőben”, holott a pénz jár a magyaroknak. A szocialista politikus elmondta, miért nem érkeznek a pénzek:

Orbán Viktor politikája miatt nem kapjuk meg a közel 30 milliárdot” – vélekedett.

Rámutatott, a nyugat-európai életszínvonal elérése volt a célja az Európai Unióhoz való csatlakozásnak, aminek szándékát még Horn Gyula (MSZP) miniszterelnöksége alatt mondták ki először. Most azonban, a 2010. óta tartó “orbáni kormányzás” meglátása szerint “folyamatosan keresi és generálja” a konfliktusokat az unióval.

– “Ez tragikus az ország számára, a miniszterelnök politikája zsákutcába jutott, ennek tudható be, hogy nincs megállapodás, nem érkeznek a források Magyarországra” – húzta alá Varga László.

De a kormánypárt politikáját okolja az “Európa-csúcs” infláció miatt is, ami – tette hozzá – nem a szankciók következménye. Elmondta, az MSZP kezdeményezte, hogy vigyék le 0 százalékra az alapvető élelmiszerek áfa-kulcsát.

Szólt arról is Varga László, hogy az energiaárak is megsínylik a magas inflációt, a kormány abban is hibázott, hogy érdemben nem tett semmit a házak és lakások energetikai korszerűsítéséért. Úgy véli, a helyreállítási alap forrásait lehetne erre is fordítani, hogy csökkentsék a családok energia-felhasználását, így a költségeiket.

– Véleményem szerint az “orbáni politika” napi szintű gondot okoz a miskolci családoknak és az önkormányzatnak is – zárta a megyei elnök.

Forrás: Minap

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek