Megtudtuk, milyen híre van az országban a miskolci régiségvásárnak – videó

Megosztás

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az áprilisi régiségvásárt múlt vasárnap tartották, melyen a beharangozott hidegfront ellenére sokan megfordultak. A vásári forgatagnak mi is a részei voltunk, meg is kérdeztünk néhány árust, hogy mi a benyomásuk az idén húsz éves miskolci régiségvásárról.

– Elég régóta járok ide, nagyon jó a felhozatal. Nemcsak Miskolcról, de az ország minden részéből jönnek ide vevők is és árusok is, nagyon sokan járnak ide például Szegedről, Veszprémből vagy Szekszárdról. Tapasztalataim szerint a miskolci a legnagyobb vásár országos szinten, én nagyon szeretek ide járni. Az árusok között szinte mindenki ismer mindenkit. Bár az utóbbi időben észrevehetően csökkent a vásárlók száma az áremelkedések miatt, de mi itt vagyunk ha rossz idő van, akkor is, mert ez a szakma nem az anyagiakról szól, ezt szeretni kell – árulta el nekünk egy dísztárgyakkal foglalkozó árus.

Ha a miskolci régiségvásáron járunk, szinte állandó kelléknek számít egy piros Trabant a standok között. A mostani vásáron volt szerencsénk szóba elegyedni az ikonikus jármű gazdájával, Vadász Zsolttal, aki elmondta nekünk, hogy expedíciókat szervez szerte a világon a kis vörös pöfögőssel, és mesélt a kalandjairól, illetve arról is h szerinte mi a gond a mai fiatalokkal.

Vadász Zsolt világjáró “döcögő-pöfögője”

Megszólítottunk több árust is, akik nagyon sokféleképpen látják a miskolci régiségvásárt, de egyvalamiben egyetértettek: ez az ország egyik legizgalmasabb eseménye; nagyon hangulatos, jól szervezett, országos hírű vásár, mely – ahogy már említettük – két évtizedes múltra tekint vissza. Legyünk rá büszkék, és bízunk benne, hogy örökre fennmarad a hagyománya!

A régiségvásárról forgatott videónkat alább megtekinthetik:

Miskolci Régiségvásár: az ország legjobb rendezvénye

Április első vasárnapján ismét ellepték a borsodi megyeszékhely főutcáját a kereskedők és az érdeklődők. A vásári forgatagban minden portékának akad gazdája, az értékes régiségektől a kidobás előtt álló kacatokig. A Borsod24 videós stábja az árusokat faggatta arról, hogy érdemes-e Miskolcra utazni, és milyenek a helyi vásárlók, de arról is megkérdeztük őket, melyik az ország legjobb kirakodóvására.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek