Videón, ahogy a TEK lecsap az iskolai vérengzésre készülő miskolci fiúra

Megosztás

A 17 éves miskolci fiú chatfórumokon osztotta meg többekkel azon tervét, hogy valamelyik általános iskolába fegyverrel fog berontani, és többeket le fog lőni.

Mint arról beszámoltunk, a Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint különböző közösségi platformokon a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának adott hangot, lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnözőkről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson – tájékoztatta a Miskolci Törvényszék vasárnap az MTI-t.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a police.hu oldalon azt írta, egy 17 éves miskolci fiú chatfórumokon osztotta meg többekkel azon tervét, hogy valamelyik általános iskolába fegyverrel fog berontani, és többeket le fog lőni. A fiatal az üzenetváltások során kilátásba helyezte az általa méltatott lövöldözésekhez hasonló cselekmény végrehajtását.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a fiatalkorú gyanúsított cselekménye emberölés előkészülete bűntettének megállapítására alkalmas – közölte a Miskolci Törvényszék.

A miskolci fiatalra a TEK csapott le, az erről készült videót a rendőrség tette közzé:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek