“Akarni kell a normalitást” – A Borsod24 vendége lesz Rácz András

Megosztás

Rácz András Oroszország-szakértő, a Német Külpolitikai Társaság elemzője március 31-én a borsodi megyeszékhelyen tart előadást és nyújt betekintést az ukrajnai háború körülményeibe és következményeibe.

Rácz András az utóbbi időben rendszeresen szerepel a médiában. Bár ő volt az egyike annak a két magyar szakértőnek, akik előre jelezték, hogy Oroszország támadni fog, de arra ő sem számított, hogy egy évig elhúzódik a háború.

A szakértő közösségi oldalán is megosztja követőivel a legfontosabb és legfrissebb információkat a fegyveres konfliktusról. A napokban például közzétett egy fényképet, melyen egy szétlőtt, szétroncsolódott ukrán autó látható, aminek az oldalára egy papírlapot ragasztottak az alábbi felirattal: “Autófelvásárlás. Bármilyen állapotú autóját megveszem”. Elsőre talán meghökkentőnek tűnhet az ötlet, de Rácz András szerint a fotó nagyon fontos üzenetet hordoz.

-Egyrészt benne van a kitartás: lehet bármekkora a pusztítás, nem szabad feladni és az üzletnek mennie kell, mert anélkül nincs normális mindennapi élet sem. Másrészt benne van a képben a normalitás és a tisztesség megőrzésének szándéka is: bár ez a kis Mitsubishi egy roncs és már nyilvánvalóan sosem lesz autó… de mégis valakié, valakinek a tulajdona. Ergo, nem egyszerűen elviszi a roncsot a felvásárló – amit valószínűleg simán megtehetne -, hanem rendesen, szabályosan meg akarja venni.

Akarni kell a normalitást és tenni érte, mert csak úgy sikerülhet, mondja az elemző.

A szétlőtt autó új tulajdonosát keresi (Fotó: Rácz András)

Rácz András miskolci előadásában részletesen beszámol majd az orosz-ukrán viszonyokról, a veszteségekről, az orosz közhangulatról, valamint arról is, hogy meddig tarthat a háború, és van-e realitása jelenleg a békéről beszélni.

A háborús elemző március 31-én látogat Miskolcra, a beszélgetés helyszíne az MTA Miskolci Akadémiai Bizottság, 17 órai kezdettel. További részletek az esemény Facebook-oldalán ide kattintva érhetők el.

Kiemelt kép forrása: Youtube

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek