Megkérdeztük Rácz Andrást, hogy mit gondol a Miskolci Egyetem ukrán ösztöndíjáról

Megosztás

Ahogyan arról múlt heti cikkünkben is írtunk, a Miskolci Egyetem meglehetősen érdekes ajánlattal kereste meg hallgatóit. Az intézmény a gyakori orosz támadás alatt álló ukrajnai Harkiv műszaki egyetemére kínál oktatóknak hétnapos, és hallgatóknak négyhónapos képzési lehetőséget. Az esettel kapcsolatban megkerestük Rácz Andrást, aki válaszát azzal az őszinte felütéssel kezdte, hogy nem igazán érti ezt a felhívást.

– Ukrajna a háború miatt a külügy által utazásra nem javasolt országok listáján szerepel. Ez több dolgot is jelent, például azt, hogy normális utasbiztosítást sem lehet kötni a kiutazó oktatóknak, hallgatóknak. Ráadásul Harkiv aktív háborús övezetnek számít, mivel 2-3 naponta még mindig rakétákkal támadják az orosz csapatok – válaszolta kérdésünkre az elemző.

Amikor szóba kerül az orosz–ukrán háború, Rácz András neve rendszeresen felmerül. Az Oroszország-szakértő, háborús elemző, a Német Külpolitikai Társaság munkatársa rendszeresen reagál a fegyveres konfliktus legújabb fejleményeire, szívesen értekezik a folyamatosan változó orosz stratégiáról, az orosz és ukrán veszteségekről, illetve az orosz gazdaság állapotáról.

Ha még többet szeretne tudni az orosz-ukrán konfliktusról, látogasson el a B24 Beszélgetések soron következő, márciusi előadására, ahol Rácz András lesz a vendégünk.

Az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményei – Rácz András előadása Miskolcon

Event in Miskolc, Hungary by Borsod24 on Friday, March 31 20238 posts in the discussion.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek