Leáll az állami források nélkül működő kisvasút

Megosztás

Az országban ez volt az egyetlen olyan kisvasút, amely teljes egészében állami források nélkül működött. A szomorú hírt ma jelentették be a közösségi médiában. A Gödöllői Erdei Vasút már adományokból sem tudja biztosítani a rendszeres működését.

Bizonytalan ideig szünetel a Gödöllői Erdei Vasút menetrendszerű közlekedése április elsejétől. A hírt a kisvasutat üzemeltető egyesület a Facebookon osztotta meg. Mint írják: “az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként a továbbiakban adományokból és önkénteseink saját erőforrásaiból nem tudjuk fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket.”

Az egyesület próbált állami támogatásokhoz hozzájutni a gödöllői kisvasút stabil működése érdekében, de hiába nyújtott be pályázatokat 2022-ben, azokat “források hiányában mind elutasították”. Egyedül Gödöllő Város Önkormányzata járul hozzá évről évre a vasút fenntartásához, de most az önkormányzatnak is rosszabb az anyagi helyzete, és az általa nyújtott támogatás nem elég: a vasút rendszeres működtetésének garantálása már csak nagy veszteségek árán lenne fenntartható.

A poszt szerint egyelőre szó sincs arról, hogy a kisvasút teljesen megszűnne, de bizonytalan ideig szünetel a működése.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek