Nem történt semmi? Visszavonta beismerő vallomását a nevelőanya, aki halálra verhette kétéves kisfiát

Megosztás

Mivel a kisgyermek halálát okozó bántalmazásnak semmilyen “független” szemtanúja nem volt, nem is lesz olyan egyszerű a bizonyítás, ha a hölgy esetleg hirtelen egy olyan verzióhoz fog ragaszkodni, hogy hozzá sem nyúlt a kisfiúhoz.

Letartóztatásban marad az a nő, aki ellen büntetőeljárás indult március elején, miután a nála elhelyezett kétéves gyerek életét vesztette. Az első hírek még arról szóltak, hogy a kisfiú leesett a lépcsőn, de nem sokkal később kiderült, a nő bántalmazta a gyereket, mert az „szófogadatlan” volt.

A Debreceni Járásbíróság még akkor döntött úgy, hogy az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb április 3-áig letartóztatásba került a nő, aki ellen halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az ezt követő ügyvédi fellebbezés után eljáró törvényszék helybenhagyta a döntést, így a gyanúsítottnak a büntetés-végrehajtási intézetben kell maradnia.

A törvényszék indoklása szerint szükséges a letartóztatás. Emellett utaltak arra is, hogy a gyanúsított visszavonta korábbi beismerő vallomását, emiatt az ügyben igen részletes bizonyítás várható. Különösen igaz ez azért is, mert a bűncselekménynek nem volt szemtanúja, így hangsúlyos lesz a gyanúsított „szubjektív tudattartamának a feltárása” – írták. A végzés végleges. (via Hvg)

A költői kérdés: akkor eleinte miért vallotta be?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek