Borzalom: mégsem a lépcsőn esett le a kétéves kisgyermek, a nevelőanyja verte agyon

Megosztás

Tegnap még azt olvashattuk, hogy egy kétéves kisfiú belehalt sérüléseibe, miután leesett a lépcsőn. Azóta a nyomozás kiderítette, hogy szó sem volt balesetről, a kisgyermek szófogadatlan volt, ezért a nevelőanyja egyszerűen halálra verte. Óriási a felháborodás.

Csütörtökön még azt olvashattuk, hogy a Hajdú-Bihar megyei Polgáron leesett a lépcsőről és meghalt egy kétéves kisfiú, akit a „baleset” után hiába vittek a helyi mentőállomásra, ott már nem tudtak segíteni rajta. A nevelőanyát a rendőrség őrizetbe vette és pénteken vártak döntést arról, hogy letartóztatásba kerül-e.

Péntek délelőtt a Debreceni Törvényszék kiadott egy közleményt, melyben arról számoltak be, hogy elrendelték egy nő letartóztatását halált okozó testi sértés gyanúja miatt. Mint írták, a nő polgári lakhelyén, a nála ideiglenes hatállyal elhelyezett kétéves és öthónapos kisfiút olyan súlyosan megverte, hogy a gyermek nem sokkal azt követően meghalt.

A nő mindezt azért tette, mert a gyerek szófogadatlan volt – olvasható a közleményben. A nevelőszülő nem ismerte el a nyomozást végző bírónak, hogy bántalmazta volna a gyereket. A törvényszék szerint, ha elítélik a nőt, akkor 2–8 évig terjedő börtönbüntetéssel kell számolnia.

Rendőrségi források megerősítették gyanúnkat, hogy a két ügy egy és ugyanaz, így kizárható, hogy baleset történt volna. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek