Gólyahír – Megszületett a Miskolci Állatkert új lakója

Megosztás

A mai napon a nagy közönség előtt is bemutatkozott a Miskolci Állatkert legifjabb lakója, akit legszívesebben mindenki magához ölelne. De csak lassan a testtel, a kis perzsa leopárd alig egy-másfél év múlva már kifejlett példány lesz.

A kölyök január 25-én jött világra az állatkert falain belül és már túl is van az első orvosi vizsgálaton. A vizsgálat során a kölyök megkapta a kötelező védőoltásokat, valamint a azonosítására szolgáló microchipet, és megmérték a súlyát is, amely azt igazolja, hogy jól fejlődik. Kiderült az is, hogy egy kis hímről van szó, aki nevet azonban még nem kapott. A névadásban az állatkert március 15-én a látogatók segítségét fogja kérni, ugyanis aznap szavazhatnak majd a kis leopárd nevére.

Egy-másfél éve már közel sem lesz ilyen félénk

A kölyök mintegy három hónapos vemhességet követően jött a világra a leopárdházban erre a célra behelyezett odú biztonságában. Az első hetekben anyja is folyamatosan itt tartózkodott vele, éppen csak enni jött ki. A kölyök fő táplálékát ugyan még az anyatej jelenti, de emellett már kóstolgatja az anyja táplálékát jelentő húst is.

Az állatkert első perzsa leopárdja, Tareca 2012-ben érkezett meg a Lisszaboni Állatkertből. Jelenlegi párja, Azhar tavaly, Augsburgból érkezett meg az európai tenyészprogram keretében. 

Habár még csak március van, nem a foltos kölyök az állatkert első jövevénye. Mint arról lapunk is beszámolt, január közepén világra jött és nem sokkal később már lábra is állt a kis fekete bárány, aki a hortobágyi rackajuhok között éli gondtalan életét.

képek: Miskolci Állatkert

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek