Elindult a tanárper, a tankerületi vezetőt a bírónő máris igazmondási kötelezettségére emlékeztette

Megosztás

Az általa elmondottak ugyanis hatalmas ellentmondásban vannak, saját magával került zavarba. A két kirúgott pedagógus indította a pert, hogy jogtalanul mentették fel állásából. A tankerületi vezetőt ráadásul saját jogi képviselője is véletlenül ismételten ellentmondásba keverte.

Igazmondási kötelezettségére figyelmeztette a bírónő a Belső-Pesti Tankerület vezetőjét két, engedetlensége miatt kirúgott tanár munkaügyi perének első tárgyalási napjának ötödik órájában. A tankerület vezetője a tárgyalás kezdetén nemhogy képmása, de neve nyilvánosságra hozatalához se járult hozzá, így csak név nélkül hivatkozhatunk rá – adta hírül a 444.hu.

A vezető pár pillanattal a bírónő figyelmeztetése előtt előbb kifejtette, hogy nem tudja, mit csinált az egyik engedetlenkedő tanár, Törökné Pethő Erzsébet a 2022-23-as tanév első napján, szeptember 1-én. Törökné előtte vallomásában elmondta, hogy aznap tanévnyitójuk volt, amin nem vett részt, de utána három óráján bennmaradt az iskolában. Mindezt gimnáziuma, a Vörösmarty igazgatójának tudtával tette.

A tankerület első emberének saját vallomásában erre az állításra kellett volna reagálnia, de ő azt kezdte fejtegetni, hogy Törökné aznap kötött munkaidőben engedetlenkedett. A bírónő ekkor jelezte, hogy nem erről kéne beszélnie, hanem azt a rendkívüli felmentésben rögzített tényállást bizonyítania, hogy Törökné aznap nem vette fel a munkát. A tankerület igazgatója, aki korábban azt állította, nem tudja, hogy Törökné bent tartózkodott-e aznap az iskolában, határozottan azt állította, hogy Törökné aznap nem dolgozott. Ekkor figyelmeztette a bíró az igazmondási kötelezettségére, amire ő fenntartotta állítását.

Hogy aztán nem sokkal később saját jogi képviselője keverje újra ellentmondásba, amikor kifejtette, hogy nekik nincs is módjukban bizonyítani azt, hogy Törökné nem dolgozott. Szerinte amúgy éppenséggel Töröknének kéne bizonyítania, hogy dolgozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek