A kormány hirtelen 14 milliárdos gyorssegéllyel megmentette a tankerületeket, mert válságban voltak

Megosztás

Csak nehogy ezt az összeget is az “oktatásba öntött pénzek” közé sorolják a kormánynál. Mert ebből a pedagógusok és az iskolák nagyjából a világon semennyit nem látnak, ez a hivatali bürokrácia működéséhez szükséges, amit a Fidesz maga hozott létre bő tíz éve.

A Klebelsberg Központ szerint a tankerületeknek 60 napon túli lejárt közüzemi tartozásuk is volt, mintegy 75 millió forint összértékben.

Március 9-én közel 14,4 milliárd forintnyi rezsitámogatás érkezett a kormánytól, amit a tankerületi központok számláik kiegyenlítésére használnak fel – közölte a hvg.hu kérdésére a Klebelsberg Központ. Azért kerestük meg az intézményt kérdéseinkkel, mert az ugytudjuk.hu csütörtökön írt róla, hogy komoly bajban vannak a tankerületek, mivel képtelenek időre kifizetni a rezsiszámláikat.

A portál értesülése szerint ez a probléma az ország valamennyi tankerületét érinti, ugyanakkor 60 napon túli tartozásról nem tudtak. A hvg.hu-nak a Klebelsberg Központ által küldött válaszból azonban nemcsak az derült ki, hogy éppen a tankerületek nehézségeiről megjelent sajtóhír napján utalták el a 14,4 milliárdos kormányzati támogatást, hanem az is, hogy volt 60 napon túli tartozás is.  

A Klebelsberg Központ ugyanis válaszában elismerte, hogy volt 60 napon túli tartozása is a tankerületeknek, ennek összértéke 75 millió forint volt. „A tankerületi központok mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő feltételeket az iskolák működéséhez” – írták. De annyira nem kell félni, hiszen egy évvel ezelőtt még milliós bónuszokat tehettek zsebre a KLIK felsőbb vezetői.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek