Fekete bárány született Miskolcon, az idei első újszülött az állatkertben

Megosztás

Bár több kenguru is született nagyjából egy időben a kisbáránnyal, végül mégis az aranyos fekete bari nyerte el a képzeletbeli díjat.

A kis fekete bárány tehát versenyez az elsőségért a kengurukkal, de a pálmát végül mégis ő vitte el, azzal, hogy előbújt, hamar négy lábra állt és ma délelőtt már az istállójuk körül futkosva mutatta meg magát nekünk. A kenguru bébik a biztonságos és meleg erszényt azonban csak hetek múlva fogják elhagyni, addig még számunkra láthatatlanul fejlődnek, erősödnek és várják a tavaszi jó – még a mostaninál is jobb – időt. Létezésükre ma még csupán az erszény időnkénti furcsa mozgása utal, amelyből a szakemberek már tudják, hogy valami mocorog ott bent. 

Őket tehát megelőzte az állatkert legújabb lakója a hortobágyi rackajuhok közé tartozó barika, amely fehér színű anyától és fekete apától származik, és ebben az apjára üt, mert ő maga is koromfekete.

„Bízunk benne, hogy az idei évben is nagyon sok újszülött látja meg a napvilágot az állatkertben. Ez a jellemző, hogy a juhok kezdik a sort és őket követi majd a többi állat. Ahol már tudjuk, hogy vannak kölykök, de még látni nem lehet őket, azok a kenguruk. Náluk két anyának az erszényében is látszik, hogy mozognak a kicsik. De még néhány hét, mire ők először kidugják a fejüket – részletezte a gyűjteményi vezető, Veress Tamás aki kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy tudomása szerint nem tilos Magyarországon otthon kengurut nevelni, de nagyon érzékeny állatok, kis stressz tűréssel. Forrás: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek