Katasztrófaturizmussal egybekötött Erasmus-programot hirdetett a Miskolci Egyetem?

Megosztás

Meglehetősen meghökkentő ajánlattal állt elő a Miskolci Egyetem: a gyakori orosz támadás alatt álló ukrajnai Harkiv műszaki egyetemére kínál oktatóknak hétnapos, és hallgatóknak négyhónapos, az Erausmus-program részeként  képzési lehetőséget. 

A mai körülmények között akár katasztrófaturizmussal is egyenértékű lehetőségért természetesen támogatás is jár, nem is kevés.

Egyébként a Nemzeti Műszaki Egyetem “Kharkiv Polytechnic Institute” Kelet-Ukrajna legnagyobb és legrégebbi műszaki egyeteme. 1885-ben alapították, és a második legrégebbi műszaki egyetem az egykori Orosz Birodalomban és a modern Ukrajna területén.

A harkiviak nem mellesleg széleskörű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek, egyebek mellett a Tashkent State Technical Universityvel is együttműködési megállapodást kötöttek, igaz, még 2019-ben.

Korábban megírtuk, hogy ugyancsak a Miskolci Egyetem az egyre szigorúbb, Oroszországgal szemben hozott szankciók ellenére is arra buzdítja a hallgatóit, hogy tanuljanak állami ösztöndíjjal orosz egyetemeken.

Ez lenne az ajánlat

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek