Nagyon megjárták a Liu-testvérek, Kína nem nevezte őket a világbajnokságra

Megosztás

Sokan úgy gondolják, hogy a kínaiak jól megvezették két olimpiai bajnokunkat, mindent megígértek, de csak a riválisokat akarták eltakarítani az útból, ők a saját embereiket nevezik, de kivették a képletből Liuékat, mint legfőbb vetélytársakat.

Vajon előre eltervezett volt ez a dolog? Vissza kellene-e fogadnia Magyarországnak a két, nemrég még magyar színekben versenyző korcsolyázót? Egyáltalán visszajönnének? Igencsak kellemetlen meglepetés érte a Liu testvéreket: Kína nem nevezte őket a közelgő gyorskorcsolya-világbajnokságra.

Nagy port kavart, amikor a két olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázónk, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang (Ádó) bejelentették, hogy a jövőben kínai színekben szeretnének versenyezni. A nagy bemutatkozás azonban csúszik, mivel a gyorskorcsolya-világbajnokságra egyiküket sem nevezte a kínai szövetség.

Lehet, hogy megbánták a váltást? “Van visszaút számukra a magyar csapatba?” – teszi fel a kérdést a Blikk.

Mi hogy gondoljuk? Két alapvető vélemény üti egymást. Az egyik, hogy hazát nem lehet csak úgy cserélgetni, ha menni akartak, menjenek isten hírével, de ez a hajó elúszott, ide vissza ne akarjanak térni, ha már cserben hagytak.

A másik vélemény szerint viszont feltették a térképre Magyarországot egy olyan sportágban, ahol előtte szinte semmilyen részsikerünk sem volt és az olimpiai aranyakat nem szabad ilyen gyorsan feledni. Mi hogy gondoljuk? És legfőképpen ők hogy gondolják? Megbánták vajon a váltást, hogy Kína így elhúzta a mézesmadzagot, aztán pedig kihagyta mindkettőjüket még a keretből is?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek