“Csak a nemzeti dohányboltokban lehessen energiaitalt vásárolni”

Megosztás

Ezt ugyanaz a szervezet javasolja, amelyik kérte az óvodákat és az iskolákat, hogy ne tartsanak farsangot, mert eltereli a figyelmet Jézus kereszthaláláról.

Mandiner írta meg, hogy csak a nemzeti dohányboltokban tenné lehetővé az energiaitalok vásárlását a Fiatal Családosok Klubja. Ez ugyanaz a szervezet, mely nemrégiben arra kérte az óvodákat és iskolákat, hogy ne tartsanak farsangot, mert az eltereli a figyelmet Jézus kereszthaláláról.

A szervezet szerint az energiaitalok nagyon károsak a gyermekek egészségére, mégis több iskolai büfében meg lehet őket vásárolni. A Ficsak alapítója, Király Nóra nem túl optimista a kérdésben, mert szerinte nagyon erős az energiaital-lobbi Magyarországon. A szervezetük ennek ellenére sem adja fel a harcot: Király állítása szerint több országgyűlési képviselővel is beszélt az elmúlt hetekben, akik nyitottak lennének a szigorítás megszavazására.

A Ficsak több szállal kötődik a Fideszhez. Az alapító a párt tagja, korábban Újbuda alpolgármestere is volt. A szervezet több tíz millió forint támogatást kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától, az ő akciójuk volt a vizes vébé lelátójának feltöltése gyermekekkel. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek