A Fidesz-közeli szervezet azt kéri, innentől ne tartsanak farsangot, mert eltereli a figyelmet Jézusról

Megosztás

A Fiatal Családosok Klubja szerint Jézus kereszthalálára kellene figyelni és nem holmi vidám ünnepeket tartani ilyenkor. Közleményüket meg is fogalmazták és nyilvánosságra hozták, kormányzati szabályozást várnak az ügyben.

Egy Fidesz-közeli „civil szervezet”, a Fiatal Családosok Klubja arra kéri a közintézmények vezetőit, hogy mától ne szervezzenek farsangot az óvodákba és iskolákba: az ugyanis elterelheti a gyerekek figyelmét a nagyböjtről, a

“Jézus kereszthalálára és feltámadására való lelki felkészülés időszakáról.” A Ficsak egy szerdai közleményben emlékeztetett, hogy hamvazószerdával elkezdődött az idén április elejéig tartó nagyböjt időszaka, egyesületükhöz pedig állításuk szerint több szülői bejelentés is érkezett arról, hogy az óvodai és iskolai farsangi mulatságok megzavarják ezt.

Ezért kérik a közintézményeket: a vidám ünnepeket tartsák inkább máskor, a tanév tervezésekor legyenek figyelemmel erre a mozgó dátumra is, a kormánytól pedig egyértelműbb szabályozást várnak arra nézve, az adott évben mikor lehet farsangi mulatságot tartani. (via 444)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek