Mi lesz a diósgyőri szakrendelésekkel? A kormány átalakításokat tervez, Kiss János pedig hallgat

Megosztás

Leginkább azért félnek a legtöbben, mert amihez eddig Pintér Sándorék hozzányúltak, annak sosem lett jó vége. Most a járóbeteg szakrendelések rendszerét alakítja át a Fidesz, a Velünk a Város viszont éppen emiatt félti igazán a miskolciak ellátásának maradék biztonságát.

Mi lesz a diósgyőri járóbeteg szakrendelések jövője?  – ezt a kérdést feszegette Bartha György és Bazin Levente, a Velünk a Város frakció két MSZP-s önkormányzati képviselője kedden reggel a Diósgyőri Rendelőintézet előtt megtartott sajtótájékoztatón.

A politikusok elmondták, jelenleg csupán a neurológiai és az ortopédiai szakrendelések, valamint a laboratórium működnek a Kórház utcai épületben, a szakrendelések többségét még az elmúlt év folyamán ilyen-olyan okok miatt elköltöztették. 

Bartha György úgy fogalmazott, sokak kezdtek aggódni a többi között a vasgyári rendelőintézet jövőjéért azt követően, hogy a múlt héten napvilágot látott a hír: a kormány a járóbeteg szakrendelések átalakítását tervezi. 

– Olvasva a különböző portálok tudósításait valószínűleg sokakkal együtt kaptam a szívemhez, a tapasztalat ugyanis az, hogy amihez az egészségügyet is felügyelő Belügyminiszter hozzányúl, annak romlik a színvonala. Finoman szólva sem jött még be egyetlen reformja sem – jelentette ki. 

Az önkormányzati képviselő újfent felszólította Kiss Jánost, a terület Fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy emelje fel szavát a diósgyőri járóbeteg szakrendelésekkel kapcsolatban. „Nagyon sok lakó szeretné, hogy Kiss János egyeztessen a Belügyminisztériummal annak érdekében, hogy visszatérhessenek a szakrendelések a vasgyári kórház területén található épületbe. Körülbelül 40-45 ezer ember nevében követeljük, hogy képviselő úr intézkedjen a betegek érdekében” – tette hozzá Bartha György. További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek