Nincs változás a diósgyőri járóbeteg-szakrendelés ügyében

Megosztás

Sem az országgyűlési képviselőt, sem az államot nem érdekli a diósgyőri járóbeteg-szakrendelés megszűnése.

A Velünk a Város frakció két MSZP-s képviselője, Bartha György és Bazin Levente tavaly azonnali aláírásgyűjtésbe kezdtek, miután elterjedt a hír, hogy megszüntetik a diósgyőri járóbeteg-szakrendeléseket – ám azóta sem reagáltak az emberek akaratára az illetékesek – állítja egy mai sajtóközlemény.

A Belügyminisztérium fenntartásában lévő Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórháznak még nyáron megírt levélben az önkormányzat arra kérte a főigazgató urat, hogy őszintén kommunikáljon. Akkor azt a választ kaptuk, hogy szabadságolások miatt vannak zárva ideiglenesen egyes szakrendelések. Úgy tűnik azóta is…

Diósgyőri Tagkórház és Rendelőintézet (kép: bazmkorhaz.hu)

Az MSZP-s önkormányzati képviselők több száz aláírását gyűjtötték össze, hogy megmutassák a terület országgyűlési képviselőjének az emberek véleményét: szükség van a rendelőintézetre!

Sajnálattal vesszük azonban újra és újra tudomásul, hogy a felelős országgyűlési képviselőt nem érdekli az emberek hangja. Az Orbán-kormány úgy tűnik most olyanoktól veszi el helyben a legalapvetőbb egészségügyi szolgáltatásokat, akik mozgásukban korlátozottak, nehéz sorsúak, idősek, kismamák. Kényszerűen átterelik őket a város másik felében található központi kórházba, esetleg Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó valamely magánegészségügyi intézménybe.

Az államnak befizetett társadalombiztosítási adóból joggal várhatjuk el a tisztességes egészségügyi ellátást. Megfelelő eszközöket és higiéniát, kórházi fertőzések helyett orvos- és páciens barát ellátást, roskadozó falak helyett, megfizetett, elegendő számú személyzetet a hosszú várólisták helyett. A legsérülékenyebb társadalmi rétegek életét keseríti meg a kormány például azzal is, hogy megvonja a pelenka támogatását, illetve a csecsemőktől elveszi a tápszer támogatását.

Spóroljon a rekord létszámúra duzzadt kormány saját milliós fizetésein, de ne a magyar emberek egészségén! Mi szocialista képviselők, ha kell újra és újra a nyilvánossághoz fogunk fordulni a diósgyőri járóbeteg ellátás megtartása érdekében, és azért a nagyjából 40 000 emberért, akik ehhez a körzethez tartoznak. Követeljük a járóbeteg-szakellátások visszaállítását és az emberek tájékoztatását! – fogalmaz a Velünk a Város frakció közleménye.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek