Hajléktalanok költöztek az avasi présházakba és lakcímkártyájuk is van

Megosztás

A közelmúltban fogadóórát tartottak az avasi hegygazdák, ahol az avasi pince- és ingatlantulajdonosok, a vendéglátóegységek üzletvezetői, illetve a lakosság is elmondhatta problémáit és észrevételeit az Avassal kapcsolatban.

Ahogyan arról a Boon is beszámolt, ezen az eseményen többen is jelezték, hogy az pincesoron nehéz sorsú emberek élnek, az avasi pincesorra szóló lakcímkártyával. Szintén szóba került, hogy feltételezhetően ez csak úgy fordulhat elő, ha néhányan üzletszerűen költöztetnek fel hajléktalanokat az Avasra.

A miskolci városháza az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy ők is tisztában vannak ezzel a jelenséggel, ezért az avasi hegygazdák, a miskolci városvezetés és a rendőrség együttműködésével igyekeznek megóvni a a turisztikailag is kiemelt jelentőségű területet.

-Éppen ezért a hegygazdák a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) munkatársaival közösen többször is járőröztek a területen, a rendőrséget is értesítették a problémáról. Szopkó Tibor alpolgármester folyamatosan egyeztet a hegygazdákkal, és gyakorta tartanak közös bejárásokat. A probléma kezelésére valós megoldást jelenthet a térfigyelő kamerák kihelyezése, amely hamarosan megtörténik. A közelmúltban ugyanis a város szakemberei felmérték, hogy hova érdemes és – a hálózati csatlakozások miatt – hova tudnak kamerákat kihelyezni, így a fejlesztés hamarosan indulhat” – közölték a lappal

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek