Miskolchoz kötődő Facebook-oldalon terjeszkedik a kormánypárti média

Megosztás

Lapunkhoz intézett üzenetében egy olvasónk nemrégiben különös dologra hívta fel a figyelmünket, miszerint a Fidesz látszólag helyi ügyekkel foglalkozó Facebook oldalakba csomagolva próbálja terjeszteni a propagandát. Példaképpen megemlítette a Kiss János országgyűlési képviselőhöz köthető Élhető Diósgyőrért Egyesület bejegyzéseit, valamint Bajusz Gábor miskolci önkormányzati képviselő legújabb médiafelületét:

Az üzenethez mellékelt képkivágás

Nem ez az első ilyen eset, ugyanis tudvalevő, hogy a korábban a BAZ megyei 2-es választókerület előző képviselője, Hubay György által működtetett, nem túl aktív Facebook fiókot most Hollósy András önkormányzati képviselő vette át, aki magas fordulatszámon pörgeti a propagandagépezetét.

Utánanéztünk az említett Facebook oldalaknak. Valószínűleg a T. olvasók is észlelték már, hogy Hollósy nagyon aktív tevékenységet folytat a közösségi médiában az utóbbi időben, úgyhogy rá nem térünk ki külön. A Bajusz Gábor által átvett néhai Diósgyőr Online című oldal bejegyzései között egyelőre csak városi életképek szerepelnek kommentár nélkül, azonban nagy valószínűséggel mindez megváltozik a közeljövőben.

Az Élhető Diósgyőrért Egyesület megosztásai között viszont már észlelhető némi demagógia. Az írások igyekeznek minél jobban felnagyítani a városvezetés felelősségét a különböző területeken felmerülő problémákkal kapcsolatban (kátyúügy, szemétügy, tömegközlekedés, közbiztonság, stb.).

Olvasónk azt a következtetést vonta le mindebből, hogy ha a kormánypárt több energiát fordítana a városvezetéssel való minél szorosabb együttműködésre, mint a lövészárokháborúra, talán hatásosabban fel lehetne lépni az említett problémák ellen.

Kiemelt kép: Élhető Diósgyőrért Egyesület Facebook oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek