Jakab Péter bilincset akasztott Völner Pál nyakába a bíróságon – videó

Megosztás

“Hoztam egy bilincset, viselje egészséggel, megérdemli, egy ország várja, hogy felvegye.”

Kisebb incidens történt a Schadl-Völner-per csütörtöki előkészítő ülésének szünetében – számolt be a történtekről a HVG. A bíróságon Jakab Péter egykori jobbikos politikus, A Nép Pártján nevű formáció vezetője is megjelent, és a szünetben odament egy bilinccsel a folyosón Völner Pálhoz, aki – mivel szabadlábon védekezhet – a folyosón szabadon sétált.

Az incidensről Jakab videót is felrakott a Facebook-oldalára. Ezen látható, hogy „Államtitkár úr, még mindig szabadlábon?” szöveggel közelíti meg a sétáló Völnert, aki nem reagál. „Irritálja az embereket, hogy szabadon jár-kel, miközben aki ellop egy kenyeret, az megy a kóterba. Hoztam egy bilincset, viselje egészséggel, megérdemli, egy ország várja, hogy felvegye” – mondja, és Völner nyakába akaszt egy láncos bilincset, majd meglapolgatja a vállát.

Völner a videó alapján szó nélkül tűrte az inzultust, próbált kitérni, mindannyiszor levette a nyakából a kétszer is ráakasztott bilincset, majd védőivel visszasétált az ülésterembe.

Mint arról már beszámoltunk, Völner Pál egyébként nem ismerte be a bűnösségét a meghallgatáson csütörtök délelőtt, ügyvédje pedig többek között Varga Judit igazságügyi miniszter tanúként való meghallgatását is kérte.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek