Látványos élőképpel tisztelegtek a török futballszurkolók a segítséget nyújtó országok előtt – videó

Megosztás

Lenyűgöző showelem jelent meg a csütörtök esti nemzetközi futballmérkőzésen a törökországi Trabzonban.

Az Európa Konferencia Liga rájátszásának odavágóján a török Trabzonspor csapata a svájci Basel gárdáját fogadta az Akyazı Stadionban tegnap este. A mérkőzés kezdete előtt a hazai szurkolók egy hatalmas, két elemből álló élőképet húztak fel. Szemből nézve a bal oldalon egy kezében kisbabát tartó életmentő figurája jelent meg, karján egy “Thank you” feliratú karszalaggal.

A mentő sisakján azon országok nemzeti lobogóit jelenítették meg, amelyek önkénteseket küldtek a földrengés áldozatainak kimentésére, ezek között a magyar zászló is szerepelt.

A sisakos emberalak mellett a hősi halált halt mexikói mentőkutya, Proteo képmása foglalt helyet. A kép másik oldalán a romok közül egy török zászlót markoló kéz bukkant fel, mely a katasztrófa okozta sokk utáni újjaszületést jelképezte.

Football on BT Sport on Twitter: “Trabzonspor fans thank the emergency services with a tifo before their European clash vs. Basel, after the tragic recent earthquake in Türkiye. pic.twitter.com/7pSepEr8sE / Twitter”

Trabzonspor fans thank the emergency services with a tifo before their European clash vs. Basel, after the tragic recent earthquake in Türkiye. pic.twitter.com/7pSepEr8sE

Jelen állás szerint már több mint 40 ezer halálos áldozatot követelt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés. Mivel a romok eltakarítása még jelenleg is zajlik, ez a szám várhatóan növekdni fog – írja a Telex.

Kiemelt kép: Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek