Szolgálat közben meghalt az egyik mentőkutya

Megosztás

A törökországi földrengés sújtotta területeken a szakemberek munkáját számos keresőkutya segítette. Amikor a romok alatt a hangok halkulni kezdenek, majd végleg elnémulnak, a négylábúak jelentik az utolsó reményt, hogy túlélőkre találjanak.

A mentés során a keresőkutyáknak egészen a romok mélyére is be kell hatolniuk, és ugatással jelzik, ha élő embert találnak. Szűk helyeken, omladozó épületek között és alatt kúsznak, nem teljesen veszélytelen a munkájuk. Szerencsére a magyar csapatok tagjai és hűséges társaik épségben hazatértek, de pár nappal ezelőtt a spanyol életmentők egyik kutyája munka közben életét vesztette.

Lehoczki László így írt a szomorú esetről közösségi oldalán: -Legmélyebb együttérzésem a gazdinak, és csapatának! Nagy veszteség. Már együtt vannak…Ő…Mancs…és a többiek. Nyugodjon békében.

Mexikó védelmi minisztere egy hivatalos közleményben adott tájékoztatást Proteo, a mexikói mentőkutya hősi haláláról. Az eset okáról részletesebb információt nem osztottak meg, azonban nem hivatalos információk szerint a szolgálat alatt egy földcsuszamlás temette maga alá a bátor állatot.

„Szeretném ha tudnád, hogy büszke vagyok rád. Mindig is erős, szorgalmas kutya voltál, aki soha nem adta fel! Köszönöm, hogy mellettem voltál és támogattál, mindig emlékezni fogok rád. Egy napon újra találkozunk barátom!” – ezzel búcsúszott Proteo gazdája egy megható videóban.

Kiemelt kép: Proteo, a hősi halált halt mexikói mentőkutya

Kapcsolódó cikkek